Category Archives: Juridik

Juridik

Fakulteti i Drejtësisë, ose Fakulteti Juridik, është një njësi universitetare, e specializuar në arsimim ligjor për individët që synojnë të bëhen juristë. Kjo njësi përbënte një nga katër ndarjet tradicionale të mësimdhënjes në organogramën e universiteteve mesjetare; njësitë e tjera tradicionale janë Artet, Mjekësia, dhe Teologjia. Tradicionalisht, studentët e interesuar duhet të mbaronin studimet në Fakultetin e Arteve përpara se të pranoheshin në […]